Wereldlichtjesdag
Valthermond

Ontstaan van WereldLichtjesDag

 

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends.
Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen.
Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen.

Sinds 2006 is WereldLichtjesDag ook in Nederland geïntroduceerd.
Begonnen in Apeldoorn zijn er inmiddels meer dan 100 locaties waar mensen welkom zijn om samen overleden kinderen te herdenken.
Hartverwarmende bijeenkomsten in vele plaatsen in Nederland en België. 

Samen staan we stil bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Op deze manier hopen we een lichtpuntje te bieden in donkere dagen.
Samen eren en herinneren we kinderen door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. Natuurlijk wordt het, speciaal voor deze dag geschreven, lied ”Precious Child” ten gehore gebracht.

Thuis herdenken
Mocht U de herdenking niet kunnen of willen bijwonen, dan kunt U ook thuis om 19.00 uur een kaars branden.

Bijdragen
Mocht U als persoon of organisatie een bijdrage willen leveren aan WereldLichtjesDag: iedere vorm van donatie of sponsoring wordt zeer op prijs gesteld.
Ook tips en suggesties op dit terrein zijn van harte welkom!

Aanmelden
Omdat wij dit jaar voor het eerst dit organiseren willen we graag een idee krijgen hoeveel mensen er gaan komen is het zeer wenselijk als u zich vooraf aanmeld dit kan via het aanmeldformulier hieronder .

Tijdens deze avond staat ook heb benoemen van de namen van overleden kinderen centraal. 
Wilt u dat wij de naam van uw overleden kind(eren) benoemen kan dat ook gemeld worden via het onderstaande aanmeldformulier.

Programma

18.30 uur openen

18.45 uur beginnen met het programma.

19.00 uur wordt de WLD kaars aangestoken met daaraan sluitend een moment van stilte gevolgd door speciaal voor deze dag geschreven lied ”Precious Child” , ten gehore gebracht.

Dan worden de aangemelde namen van overleden kinderen voorgelezen en dan is het mogelijk dat ouders een kaarsen kunnen aansteken.

Na het benoemen van de namen van alle aangemelde overleden kinderen is er nog  gelegenheid om warme chocolademelk te drinken en na te praten.

20.00 uur einde pragramma  WLD.

Deze avond is geheel kosteloos.

Via Facebook houden wij U op de hoogte met eventuele veranderingen romdom het programma.

Aanmeldformulier Wereldlichtjesdag Valthermond zondag 10 december 2023

Is niet verplicht, maar zeer wenselijk ivm de gepersonaliseerde gift.