Stichting 'René* geeft'

steun, troost, her- & erkenning aan mensen die te maken hebben met een verlies van een kind

Watermethode – Vitrine

Nadat ik zelf in 2016 te maken kreeg met een stilgeboorte bij 16 weken zwangerschap kwam ik terecht in het wereldje van stil geboortes.
Zo ook mijn ervaring met hoe de ziekenhuis waar ik was bevallen van onze Kleine*.
Jammer genoeg was op dat moment het ziekenhuis nog niet zo heel bekend met hoe om te gaan met een stil geboorte voor 24 weken zwangerschap. 
Nadat ik in contact kwam met andere ouders die ook te maken hebben gehad met een stil geboorte voor 24 weken zwangerschap ben ik mij gaan verdiepen hoe en wat mbt opvang bij een stil geboorte voor 24 weken. En zo kwam ik er achter over de watermethode. Voor meer info kijk dan op watermethode.nl 

watermethode vitrine

De watermethode-vitrine die tevens ook waterdicht is is hierdoor geschikt om als eerst als ‘vitrine’ te gebruiken voor de watermethode en na de definitieve afscheid van het kindje kan de vitrine omgedraaid worden en gebruikt worden als herinnering vitrine gebruikt worden.

De watermethode-vitirne wordt standaard geleverd met een blank houten bodem/deksel. en is in 2 modellen te verkrijgen.
Een glazen model en een acrylglazen model. 

Verder zijn deze 2 modellen in 3 verschillende maten te verkrijgen. 

tot ca. 16 weken zwangerschap
tot ca. 20 weken zwangerschap
tot ca. 24 weken zwangerschap

watermethode vitrine

Helaas kwam ik ook achter dat voor deze watermethode, wat een heel mooie manier van opbaring is tot de daadwerkelijke afscheid toen nog veel gebruik werd gemaakt van diverse soorten “vershoud” bakjes in de koelkast. Zelf vond ik het geen fijn idee en zo ontstond een vraagstuk bij mij “hoe kan dit mooier en aangenamer ?” Bijna tegelijkertijd las ik op een lotgenoten groep een ander vraagstuk “hoe zie jullie gedenkplekje uit?” waar op dat moment vele ouders hun mooie gedenkplekje gemaakt met een stolp. En met deze 2 vraagstukken ben ik op dit ontwerp uit gekomen. 

De watermethode – vitrines zijn te bestellen via de webshop en zijn binnen 24 uur leverbaar.
En worden in de provincies Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel persoonlijk door mijzelf bezorgd.
Buiten deze provincies worden ze bij bestelling voor 14 uur  via PostNL met spoedbezorging de volgende dag voor 12 uur bezorgd.
Men kan de bestelling ook bij mij thuis afhalen.

Voor meer informatie of vragen mag U mij gerust mailen