Het verhaal achter
‘project’ Stil Geboren

Nadat ook ons 2e kindje tijdens de zwangerschap in 2016 is komen te overlijden,
wilde ik voor ons zoontje Kleine* graag net zo’n waardige afscheid geven als bij René*.
Jammer genoeg had het ziekenhuis op het moment dat onze Kleine* werd geboren geen middelen om onze Kleine* op een waardige manier aan ons te tonen. Wat best wel jammer was. Ook al had ik daar zelf geen moeite mee maar kon mij wel voorstellen dat andere ouders daar wel moeite mee zouden hebben, zeker wanneer het allemaal vrij plotseling is gebeurt en geen  tijd hebben gehad om iets te regelen.

Onze Kleine* ging nog niet meteen mee naar huis ivm obductie. Twee dagen later hebben hem kunnen ophalen.
In deze 2 dagen ben ik op zoek geweest naar iets moois en passendst te vinden waar we Kleine* in konden leggen en kwamen al snel achter dat het een wikkeldoekjes zou gaan worden. Gezien zijn teerheid en lengte.
Jammer genoeg kon ik niet iets vinden wat ik of mooi vond en betaalbaar.
Zo heb ik uiteindelijk zelf maar een wikkeldoekje gemaakt.

Een klein jaar na de stil geboorte van onze Kleine* ben ik voor een periode van 12 weken naar een B&B geweest
om tot te ontladen en tot rust te kunnen komen om aan mijn mentale herstel & rouw te kunnen gaan werken.
In deze periode zocht ik iets om handen te hebben en wat mij een goed en nuttig gevoel zou geven.
Ik ben begonnen met het maken van wikkeldoekjes en deze gaan schenken aan het ziekenhuis waar ik ben bevallen.

Nadat ik dit deelde op Facebook kwam ik in contact met mensen die dit zo’n bijzonder initiatief vonden en dat men graag mee wilden helpen met het maken van wikkeldoekjes.
En voor deze vrijwilligers heb ik op Facebook de pagina:  ‘project’ Stil Geboren opgericht.
(‘project’ staat voor de projectjes waar we mee bezig zijn bij handwerken).

Net als bij het wikkeldoekje had ik inmiddels ook wel ontdekt dat ten tijde van de stil geboorte van ons Kleine* weinig keus was in betaalbare mandjes en kistjes voor stil geboren baby’s bij een zwangerschap onder de 24 weken.
Gelukkig mochten wij van het mortuarium een kistje uitzoeken, deze hebben gebruikt als vervoerskistje.

Zo ben ik ook begonnen met het maken van mandjes en kistjes die ook geschikt zijn voor de watermethode,
met dezelfde redenen als bij het wikkeldoekje.

Maarja dan hebben we ook nog het verdriet wat de broers/zussen hebben van hun stil geboren broertje/zusje.
Ook hen willen we graag troost bieden en schenken (ook via het ziekenhuis) hun een Troostbeertje René*.

Mocht U ook iets willen betekenen voor of heeft U vragen over ‘project’ Stil Geboren,
dan kunt U dit via pagina contact een mailtje sturen.